IT Säkerhetsarkitekt – Peab Utveckling AB

IT Säkerhetsarkitekt – Peab Utveckling AB
Sista ansökningsdag har tyvärr passerat och det är inte längre möjligt att ansöka. Kolla gärna på våra andra lediga tjänster eller kontakta oss på kontakt@capus.se.

Nyckelinformation

Jobbtitel:
IT Säkerhetsarkitekt - Peab Utveckling AB
Arbetsgivare:
Peab Utveckling AB
Placeringsort:
Ängelholm

Kontakta konsult

Malin Johansson

HR/Recruitment Consultant
Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 63 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.
 
Peab är ett expansivt och framgångsrikt företag som bygger sin verksamhet kring sina engagerade medarbetare. Peab Utveckling AB är Peabs strategiorganisation som bl a stödjer verksamheten i den gemensamma digitaliseringsresan.

Till avdelningen för Styrning, Risk och Efterlevnad söker vi nu en IT-säkerhetsarkitekt som har mångårig erfarenhet och vana av att arbeta med systematiskt IT-säkerhets- och efterlevnadsarbete. Du kommer i rollen att arbeta brett och bidra till det systematiska arbetet med IT- och cybersäkerhet, en god IT-säkerhetskultur samt efterlevnad inom Peab-koncernen. Vi ser att du har ett starkt IT-säkerhetsintresse och är nyfiken på vad som sker inom området.

Tjänsten är placerad i Malmö alternativt i Ängelholm eller i Solna och du rapporterar till koncernens Informations- och IT-säkerhetschef.

Om rollen
Du kommer att bli en del av ett team inom avdelningen för Styrning, Risk och Efterlevnad. I din roll bidrar du till att identifiera säkerhetsbehov och utveckla och förbättra strategier inom IT-säkerhetsområdet. Du har stor förståelse för verksamhetens behov och bidrar här med din erfarenhet och kunskap.

Utifrån verksamhetens behov kravställer, utvärderar och dokumenterar du nya och förändrade lösningar. Du bidrar i din roll till att säkerställa att strategi, policys och riktlinjer för IT-arkitektur efterlevs och kontinuerligt utvecklas.

Din bakgrund
  • Vi söker dig som har högskoleutbildning inom IT-säkerhet eller motsvarande relevant utbildning inom området, samt minst femårig erfarenhet av professionellt informationssäkerhetsarbete. Du har god kunskap inom relevanta ramverk, metoder och standarder och dess tillämpning.
Vi ser gärna att du har:
  • erfarenhet av riskhantering, kontinuitetsplanering och kravställning mot leverantörer.
  • flera års praktisk erfarenhet av arbete med molnsäkerhet, IT-säkerhetsarkitektur och kravställning inom IT-säkerhetsområdet.
  • god kunskap om IAM (Identity Access Management).
  • erfarenhet av att genomföra säkerhetsgranskningar och revisioner avseende IT-säkerhet.
Meriterande är om du har:
  • certifiering inom områden som exempelvis CCSP, CISSP eller motsvarande.
  • god kännedom om standarden ISO/IEC 27001 och CIS Controls och motsvarande etablerade standarder inom området.
  • övergripande kunskap från Informationssäkerhetsområdet.
  • erfarenhet av att ha arbetat som projektledare och/eller i annan ledande position.
  • erfarenhet av arbete i en internationell koncern, drift och förvaltning samt kompetens inom IT-infrastruktur, nätverk och operativsystem.
Dina egenskaper
Som person är du analytisk, strukturerad och har förmågan att se helheter. Du har ett stort intresse för IT-säkerhetsfrågor och är utvecklingsorienterad. Du söker förankring och samarbeten för att få med dig organisationen men är samtidigt handlingskraftig och driven på egen hand. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är trygg och ansvarsfull med ett högt säkerhetsmedvetande. Du är lösningsorienterad och drivs av att skapa nytta och att leda arbete i mål. Då arbetet till stor del sker i nära samverkan med hela Peabs olika verksamheter i Norden krävs det att du har en lyhördhet tillsammans med god kommunikativ och pedagogisk förmåga, vilket gör att du kan förstå och vägleda andra. Du har även en god administrativ förmåga för att på ett strukturerat och effektivt sätt planera, organisera och följa upp arbete. Arbetet bedrivs både enskilt och i samverkan med andra, varför det krävs att du har god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du kan arbeta självständigt för att driva arbete framåt och nå uppsatta mål.

Vi erbjuder
I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Din ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Peab Utveckling AB med Talentor Sweden AB. Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Malin Johansson, rekryteringskonsult: malin.johansson@talentor.com, +46 766 66 64 72.

Låter detta som en spännande roll för dig, tveka inte att skicka in din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan som behandlas konfidentiellt.

Talentor
Talentor Sweden AB tillhandahåller Sveriges företag med kompetenta chefer och specialister genom exekutive search och annonserad rekrytering. Genom våra nätverk och grundlig research hittar vi kandidater som överträffar våra kunders krav och behov. Talentor hjälper kunder i 30+ länder runt om i världen. För oss är jämställdhet och mångfald ett hedersord och vi ger inte upp förrän vi har hittat marknadens absolut bästa kandidater! För mer information, se www.talentor.com
 

Kontakta oss gärna

Malin Johansson

HR/Recruitment Consultant