Head of communication

Head of communication
Sista ansökningsdag har tyvärr passerat och det är inte längre möjligt att ansöka. Kolla gärna på våra andra lediga tjänster eller kontakta oss på kontakt@capus.se.

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Head of communication
Arbetsgivare:
Ahlberg-Dollarstore AB
Placeringsort:
Kista
Ansökningstid:
20240209

Kontakta konsult

Mio Emanuelsson

Managing Partner & Global Director Executive search
Dollarstore är inne i en expansiv fas och söker nu en Head of Communication! 

Vi söker en erfaren Head of Communication med starkt fokus på kommersiellt skrivande för Dollarstore. I denna roll har du ansvaret för att leda och utveckla Dollarstores kommunikations- och marknadsföringsstrategier. Det är en central position där du leder och koordinerar både intern och extern kommunikation på såväl nationell som internationell nivå, i samarbete med övriga kollegor i marknadsteamet. Detta är en ny roll så här får du möjlighet att själv sätta din prägel på rollen, vilket gör att erfarenhet från liknande roller är ett krav. Din förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och fatta snabba beslut kommer att vara värdefull. Denna roll ger dig möjligheten att anpassa den efter dina egna preferenser, vilket kräver flexibilitet och en drivkraft att möta utmaningar.

Din profil är avgörande för framgång i rollen. Du bör vara kreativ, nyfiken och en skicklig kommunikatör. Dina kommunikationsfärdigheter gör dig till en mästare på kommersiellt skrivande och du är expert på att anpassa din kommunikation för att engagera både internt och externt. Som strategisk planerare har du förmågan att utveckla och implementera effektiva kommunikationsstrategier. Du är organiserad och lätt att samarbeta med och va vid att hantera situationer som förändras och har ett agilt mindset.
 
Ansvarsområden och huvudsakliga uppgifter:
  • Strategisk kommunikation: Utveckla och genomföra kommunikationsstrategier som omfattar allt från påverkan till marknadsföring av produkter och tjänster, både nationellt och internationellt.
  • Internkommunikation: Ansvara för att säkerställa en effektiv och transparent internkommunikation för att stödja förändringsledning och skapa en sammanhållen företagskultur.
  • Varumärkesbyggande och positionering:
    Utveckla och förvalta vårt varumärke och säkerställa en stark närvaro på marknaden.
  • Vara språkrör i tex. press och media 
  • Huvudansvar för företagets/organisationens tonalitet och budskapsplattform
  • Ta fram övergripande kommunikationsstrategier och säkerställa att dessa följs
  • Sätta upp strategiska mål och KPI:er för det externa och interna kommunikationsarbetet
  • Följa upp resultat av kampanjer och andra kommunikationsinsatser
  • Agera kommunikationsrådgivare åt VD och övriga ledningsgruppen
  • Ingå i organisationens arbetsgrupp för krishantering
Dina egenskaper
För att trivas i rollen behöver du vara strategisk, ha hög integritet och uppskatta förändringar. Du känner ett socialt ansvarstagande och har god förmåga att etablera och underhålla relationer. Du skapar förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som främjar kreativitet och prestation i din roll och använder gärna din analytiska förmåga.

Kvalifikationer
  • Kandidatexamen inom PR/kommunikation eller marknadsföring
  • 3-5 års erfarenhet av en liknande roll
  • Erfarenhet av att arbeta med digitala plattformar och sociala medier.
  • God kommunikationsförmåga både i tal och skrift
  • God vana att analysera data och KPI:er 
Din ansökan
Låter detta spännande? Skicka in din ansökan redan idag!  Urval kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonseringsdatum. I denna rekrytering har Dollarstore valt att samarbeta med Capus AB. För mer information om rollen, kontakta Rekryteringskonsult Mio Emanuelsson på telefon 073-366 75 77 eller mio.emanuelsson@capus.se 

Capus är ett av Nordens ledande rekryteringsföretag och erbjuder även interims- och konsulttjänster. Vi består av erfarna konsulter, en av marknadens största research- & analysavdelningar samt ett dedikerat marknadsföringsteam. Genom våra nätverk och gedigna research hittar vi kandidater som matchar våra kunders krav och behov. Vi är även en del av Talentor International som gör det möjligt att hjälpa våra kunder i 30+ länder runt om i världen. För oss är jämställdhet och mångfald viktigt och vi ger inte upp förrän vi har hittat marknadens absolut bästa kandidater! För mer information, se www.capus.se.

Kontakta oss gärna

Mio Emanuelsson

Managing Partner & Global Director Executive search