Utvecklingsingenjör – Mekanik

Utvecklingsingenjör – Mekanik
Sista ansökningsdag har tyvärr passerat och det är inte längre möjligt att ansöka. Kolla gärna på våra andra lediga tjänster eller kontakta oss på kontakt@capus.se.

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Utvecklingsingenjör - Mekanik
Arbetsgivare:
NorthLab Photonics AB
Placeringsort:
Nacka
Ansökningstid:
15.09.2024

Kontakta konsult

Kristina Peltola

Recruitment Consultant

Tilde Andrén

Headhunter
NorthLab är en ledande innovatör inom fotonikindustrin, specialiserad på banbrytande fiberoptiska lösningar. Vårt mål är att leverera förstklassiga produkter och tjänster till våra kunder över hela världen, vilket driver framsteg inom teknik och innovation. Följ med oss på resan för att tillsammans forma framtidens fotonik!

Vi växer och söker nu en erfaren och driven Mekanikkonstruktör till vårt produktutvecklingsteam i Nacka. 


DIN FRAMTIDA ROLL

Som del av vårt produktutvecklingsteam får du vara med och utveckla Northlabs produkter i en innovativ miljö. Det är en spännande och bred roll där du får möjlighet att jobba med produktutvecklingsprojekt hela vägen från idé till produktens lansering. Du kommer tillsammans med resten av teamet vara delaktig i praktiska tester och utvärderingar av koncept och prototyper. Som Mekanikkonstruktör kommer du även arbeta nära produktionen för att undersöka och utveckla nya, effektiva tillverkningsmetodiker och processer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: 
  • Mekanisk konstruktion/design och 3D modulering i SolidWorks.
  • Omsätta innovativa idéer till färdiga produkter och moduler.
  • Montera testningar och prototyper samt utföra tester för att verifiera koncept och ideér. 
  • Vara en del av ett produktutvecklingsteam där även produktion och marknad ingår. 
  • Skapa komplett produktdokumentation, inklusive stycklistor, ritningar, CAD, instruktioner, specifikationer, manualer, testspecifikationer och testrapporter.
  • Ansvara för granskning av produktdokumentation och ändringshantering.


DIN PROFIL

Vi söker dig som är ingenjör inom maskinteknik eller har liknande utbildning. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet och arbetat med innovativ produktutveckling, valav tillverkningsmetoder, materialval m.m. Viktigt för att lyckas i denna roll är din inställning och vilja att utvecklas. Dina tekniska skickligheter omfattar praktiska färdigheter inom  mekanisk CAD, gärna SolidWorks, vilket är avgörande för att säkerställa noggrann och effektiv produktutveckling. Vidare tror vi också att du har kunskap inom området finmekanik med hög precision och stabilitet.  Du har mycket goda kunskaper i både skriftlig och muntlig svenska och engelska, vilket möjliggör effektiv kommunikation i en internationell arbetsmiljö.

Är du en nyfiken, uppfinningsrik person som alltid strävar efter utveckling? Tar du gärna initiativ för att hålla dig uppdaterad om de senaste tekniken? Om detta låter som dig, kan det vara dig vi söker. 

OM OSS
NorthLabs vision är att möjliggöra våra kunders innovations- och tillverkningsprocesser och genom dem förverkliga den verkliga potentialen i morgondagens fotonik-teknologi. Vi specialiserar oss på att utveckla verktyg och instrument för produktion och forskning & utveckling (FoU) av fiberoptiska komponenter och produkter.

Vårt produktsortiment inkluderar fiberoptiska kapar, interferometrar, recotrar, fibersvetsar, utrustning för tillverkning av s.k. combiners/bundles, fiberoptiska gitter (FBG) och mycket mer. Våra kunder finns inom olika sektorer där optiska fibrer används, inklusive industri, universitet och forskningsinstitut. Vi är stolta över att ha långsiktiga partnerskap med 3SAE Technologies i USA och Furukawa i Japan.

Våra kunder sträcker sig från små startups till multinationella miljardföretag, varav många är ledande inom områden som medicin, flyg- och rymdteknik, högenergilaser och försvar. På NorthLab värdesätter vi innovation, expertis och en passion för att leverera förstklassiga lösningar till våra kunder.


Din ansökan
NorthLab Photonics har valt att samarbeta med Capus i denna rekrytering. För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta Kristina Peltola, Rekryteringskonsult: kristina.peltola@capus.se +46 73-9948841 eller Tilde Andrén; tilde.andren@capus.se +46 72-6601974
Urval och intervjuer sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan!


Capus är ett av Nordens ledande rekryteringsföretag och erbjuder även interims- och konsulttjänster. Vi består av erfarna konsulter, en av marknadens största research- & analysavdelningar samt ett dedikerat marknadsföringsteam. Genom våra nätverk och gedigna research hittar vi kandidater som matchar våra kunders krav och behov. Vi är även en del av Talentor International som gör det möjligt att hjälpa våra kunder i 30+ länder runt om i världen. För oss är jämställdhet och mångfald viktigt och vi ger inte upp förrän vi har hittat marknadens absolut bästa kandidater! För mer information, se www.capus.se.

Kontakta oss gärna

Kristina Peltola

Recruitment Consultant

Tilde Andrén

Headhunter