Förvaltnings- och Processledare bränsle – Söderenergi

Förvaltnings- och Processledare bränsle – Söderenergi

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Förvaltnings- och Processledare bränsle
Arbetsgivare:
Söderenergi AB
Placeringsort:
Södertälje

Kontakta konsult

Hanna Nikolausson

Headhunter/Rekryteringskonsult
Söderenergi är ett företag som genomsyras av ett starkt miljöengagemang och är drivande i utvecklingen av en hållbar cirkulär ekonomi. Med Söderenergis miljötjänst energiåtervinner vi återvunna och förnybara bränslen, och producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Stockholmsregionen. På ett av Sveriges största kraftvärmeverk producerar vi el motsvarande förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder. Våra 150 engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare bidrar till att vi uppfattas som innovativa och branschledande. Vi är stora nog för att det ska finnas utvecklingsmöjligheter och lagom små för att skapa en familjär känsla. Söderenergi söker utvecklingsorienterade människor med olika kunskaper, insikter och bakgrund, särskilt personer med teknisk förmåga och modet att ställa krav på sin omgivning i enlighet med företagets värderingar.

Vi söker nu efter en Förvaltnings- och Processledare bränsle som ska vara med på Söderenergis resa för ett hållbart samhälle!

Bränsleenheten på Söderenergi arbetar aktivt med att utveckla nya flöden av hållbara bränslen samt med att säkerställa en hög miljöprofil avseende alla bränslen som används. Rollen som Förvaltnings- och Processledare bränsle är bred. Du kommer både att arbeta både som förvaltningsledare samt vara en processledare som både förstår befintliga processer och utvecklar dem. Det är en väldigt viktig roll för att kunna effektivisera både in- och utflöde i hela bränslekedjan. Du kommer få väldigt mycket frihet i den här rollen där du kommer in och gör en analys av verksamheten för att se vilka förändringar som behöver implementeras. När alla system och processer är på plats fortsätter det ständiga förbättringsarbetet så att verksamheten alltid ligger i framkant.


DIN FRAMTIDA ROLL
 • Förvaltningsledare för förvaltningsobjekt bränsle och processer
 • Säkerställa och upprätthålla datainformation.
 • Uppföljning av bränslen och askor samt rapportering till myndigheter såsom Energimyndigheten och SCB
 • Ansvara för revisioner av leverantörer och kunder
 • Ansvara för leverans av bränsledata för årliga rapporter såsom hållbarhetsbokslut.
 • Ansvarig för uppföljning, rapportering och förvaltning av kontrollprogrammet för hållbarhetskriterier för fasta och flytande biobränslen
 • Underhålla och uppdatera rutiner och instruktioner
 • Ansvarig för operativa och administrativa askhantering.
 • Löpande administration av bränslen och askor i IT-verktyg såsom SAFIRS och VIOL
 • Ingår i interna samt externa arbetsgrupper där frågor om askor behandlas.
 • Samordnare inom askaffär tex klassningsfrågor och samarbetar med affärsansvarig för askor vid upphandling.
 • Ansvarig för operativ och administrativ askhantering inklusive fakturor.
 • Löpande administration av bränslen och askor i IT-verktyg såsom SAFIRS och VIOL


Viktiga interna och externa kontakter:
Internt har du nära kontakt med  Förvaltningsforum, Bränsleenheten, Ekonomienheten, Hållbarhet och Kommunikation samt Produktionsenheten. Externt samarbetar du med Biometria, konsulter och samarbetspartners.

DIN PROFIL
Söderenergi står inför flera viktiga utvecklingsprojekt där vi ska ligga i framkant på marknaden. Vi ser därför gärna att du har jobbat som projektledare inom processindustrin, såsom energi- och/eller skogsindustrin samt att du har en akademisk utbildning i form av civilingenjörsutbildning eller motsvarande. Idag finns ett stort behov av att bränsleenheten automatiseras. Därför skulle även kunskaper inom AI vara väldigt meriterande. Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat. Som person är du öppen och nyfiken. Du förstår och tycker det är intressant med sammanhang och processer och har lätt för att skapa struktur i ditt arbete. Du har förmågan att arbeta självständigt, samtidigt som du kan samverka i grupp. Din förmåga att kommunicera är god. Det är meriterande om du kan visa att du besitter stor förmåga att komma till avslut och leverera med hög kvalitet. 


VI ERBJUDER DIG
Söderenergi är ett kommunalägt bolag med stort fokus på att leverera goda reslutat och bidra till samhällsnyttan och en förbättrad miljö i nutid och för framtida generationer. Bolaget genomsyras av en familjär stämning och en stark vilja och driv till ständig förbättring. Bolaget vilar på starka värdegrunder och du kommer att arbeta med engagerade och kunniga kollegor i ett bolag som ligger i framkant. 

Intresserad?
Ansök redan idag!

Urval kommer att ske löpande och tjänsten kommer att tillsättas snarast möjligen. 

Söderenergi samarbetar med Talentor Sweden i den här rekryteringen. För mer information om rollen, kontakta Karin Lundmark karin.lundmark@talentor.com, +46 72-727 02 25 eller Hanna Nikolausson hanna.nikolausson@talentor.com +46 76-666 64 70

Kontakta oss gärna

Hanna Nikolausson
Headhunter/Rekryteringskonsult
Sök tjänsten