No more ghosting!

  • Publiceringsdatum: 31.10.2022

Nuförtiden är det många spöken i rörelse. Även rekryteringsbyråers sociala medier. Varför? Ja, för att vi vill få slut på att arbetssökande känner sig utsatta för ”ghosting”.

Så vad är ”ghosting”? Begreppet används ofta om vänner eller romantiska relationer som plötsligt försvinner – utan ett ord. Tyvärr är det också så för många arbetssökande. ”Jag skickade in en ansökan men hörde aldrig något tillbaka.” Det har vi hört alldeles för ofta – och det vill vi sätta stopp för.

Så i dessa halloweentider, när spökena är ute på gatorna, måste vi påminna både oss själva och alla andra som jobbar med rekrytering att ”ghosting” av kandidater är ett skämt. Arbetssökande har ansträngt sig. De har skrivit en ansökan och de har varit på en anställningsintervju. De har visat intresse för ditt företag. Då förtjänar de ett bra svar av dig som rekryterare även om de inte var aktuella för den lediga tjänsten.

Även om du inte var rätt kandidat för denna tjänst kan det mycket väl vara så att du är helt perfekt för nästa rekrytering. Det vet vi på Capus mycket väl. Därför vill vi väldigt gärna behålla dig i vår kandidatbas. Vi meddelar dig även när någon annan erbjuds tjänsten. Kanske är jobbet som är perfekt för dig precis runt hörnet?

Ändå gör vi nog också fel i en hektisk vardag. Hör du inte av oss inom rimlig tid? Då ska du peta oss på axlarna, skicka ett sms, ett mejl eller ring oss . För vi ska inte ”ghosta” någon heller.

Kolla in vår ”No more ghosting ”-kampanj här: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6992799839721795584

Ha en rolig Halloween! 👻