Affärsområdeschef Emballage – Tingstad AB

Affärsområdeschef Emballage – Tingstad AB

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Affärsområdeschef Emballage - Tingstad AB
Arbetsgivare:
AB Tingstad Papper
Placeringsort:
Göteborg
Ansökningstid:
28.11.2023

Kontakta konsult

Mio Emanuelsson

Managing Partner & Global Director Executive search

Henrik Myllenberg

Partner/Regional Manager
Tingstad är ett familjeägt företag som grundades 1959 och med kunder i hela Skandinavien. Vi är en av Sveriges ledande distributörer av förbrukningsmaterial, emballage, arbetskläder, utrustning och teknisk service till kunder inom både hotell, restaurang, dagligvaruhandel, handelsföretag och många olika typer av arbetsplatser. Tingstad har dotterbolag i Norge och Finland samt verksamhet i Danmark. Koncernen har nu fem fabriker för produktion av pappersrelaterade produkter i Töcksfors, Bengtsfors, Otterbäcken, Sunne och Örnsköldsvik. Drygt 70% av vår försäljning sker genom vår e-handel. Vi är idag ca 650 anställda och vår omsättning 2022 uppgick till ca 3,8 mdr SEK. Vårt huvudkontor och logistikcenter är beläget i Göteborg. Vi växer, och det gör våra medarbetare också. Att vi expanderar får till följd att medarbetarna på Tingstad ges möjlighet att utvecklas, avancera och utmanas. Vi ser alltid till människan och dess förmågor, och är ett exempel på hur mångfald ger framgång. Allt vi gör genomsyras av ett högt tempo. Vi har korta beslutsvägar, snabb återkoppling och snabba leveranser.

Tingstad Papper AB söker nu en resultatinriktad och affärsdriven Affärsområdeschef för affärsområdet Emballage med inriktning mot retail-branschen och fackhandeln. Som Affärsområdeschef på Tingstad Papper AB kommer du att spela en nyckelroll i att driva tillväxt, implementera våra säljstrategier och leda ett dedikerat och ambitiöst team om nio personer vid vårt kontor i Göteborg.

Dina huvudsakliga ansvarsområden
• Utveckla och genomföra strategiska affärsplaner för att driva företagets tillväxt inom emballage för våra retail- och fackhandelskunder.
• Skapa och implementera effektiva säljstrategier för att attrahera nya kunder och öka försäljningen till befintliga kunder.
• Leda, coacha och inspirera ett team på nio medarbetare för att maximera deras potential och framgång.
• Bygga starka relationer med kunder och leverantörer för att förstå deras behov och säkerställa långsiktiga samarbeten.
• Övervaka marknadstrender, konkurrenter och kundfeedback för att identifiera affärsmöjligheter och möjliga förbättringsområden.
• Driva förändring och innovation för att möta kundernas förväntningar och säkerställa att företaget förblir konkurrenskraftigt.

Dina kvalifikationer
Tingstad har under många år haft en väldigt fin resa med lönsam tillväxt, -vi vill att den skall fortsätta. Du kommer till ett entreprenöriellt bolag med en familjär kultur där vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna. Som person är du starkt präglad av ett affärsdriv, du är kommunikativ och relationsskapande. Din vilja att uppnå resultat är tydlig och du är intresserad av att utvecklas i syfte att föra dig själv, våra kunder och företaget framåt.

För att lyckas i rollen tror vi att du har:
• Bevisad erfarenhet av framgångsrik försäljning och affärsutveckling. Har du även erfarenhet från retail och/eller förpackningsindustrin är det mycket meriterande.
• Exceptionell ledarskapsförmåga med en inspirerande och coachande stil.
• Stark analytisk förmåga och strategiskt tänkande för att fatta kloka beslut.
• Resultatinriktning och affärsdriv med förmågan att översätta visioner till konkreta handlingar.
• Utmärkta kommunikationsfärdigheter och förmåga att bygga starka relationer både internt och externt.
• Förmåga att arbeta proaktivt och hantera flera projekt samtidigt.
• Erfarenhet av resultat- och budgetansvar.
• Goda ledaregenskaper.
• Upparbetat och relevant kontaktnät på central nivå inom retail/fackhandel är meriterande.

Erfarenhet av retail- och förpackningsindustrin ses som ett stort plus då det ger dig en solid förståelse för kundernas behov och branschens utmaningar. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du har en inneboende drivkraft kopplat till stark affärsförståelse och nyfikenhet. Du är orädd och tycker om att göra bra affärer och är målinriktad i ditt sätt att arbeta. Du är också uppriktigt intresserad av andra människor, lyhörd och vill utveckla både ditt ledar- och affärsmannaskap. Eftersom du ska driva och vidareutveckla ett affärsområde är det också viktigt att du är strukturerad.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du har möjlighet att påverka och driva företagets framgång. Som en ledande aktör inom emballage erbjuder vi en stimulerande arbetsplats med stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar direkt till företagets VD.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringsföretaget Capus AB och du ansöker via länken nedan. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, dock senast 28/11. Vid eventuella frågor om tjänsten, vänligen kontakta Senior konsult Mio Emanuelsson +4673 366 75 77 eller mio.emanuelsson@capus.se

Kontakta oss gärna

Mio Emanuelsson

Managing Partner & Global Director Executive search

Henrik Myllenberg

Partner/Regional Manager