BI Specialist

BI Specialist

Nyckelinformation

Jobbtitel:
BI Specialist - Salix Group AB
Arbetsgivare:
Salix Business Partner AB
Placeringsort:
Malmö
Ansökningstid:
20240331

Kontakta konsult

Thomas Lindquist

Founder/CEO

Salix Group är en nordisk handelskoncern med en hundraårig historia. Vi bedriver verksamheter som levererar material till byggbranschen och distribuerar partihandel till specialiserade återförsäljare. Våra företag strävar efter att uppnå och bibehålla en position som marknadsledare. En framstående entreprenörsanda, djupgående branschkunskap och en dedikation till ständig förbättring utgör sanna kännetecken för Salix Group.


DIN FRAMTIDA ROLL
Vi är en mångsidig koncern med en omfattande portfölj av verksamheter, där vårt Service Center spelar en central roll med fokus på IT. Vi strävar efter att etablera och implementera en enhetlig BI- plattform, som syftar till att främja en sammanhängande och effektiv analys av våra olika affärsområden. Som en del av vårt IT-team får du möjligheten att vara koncernens BI-specialist och aktivt bidra till utformningen av vår framtida strategi och utveckling. Genom att axla ansvaret för implementeringen kommer du att spela en central roll för att optimera och maximera nyttan av Power BI inom koncernen. 

Dina huvudsakliga ansvarsområden: 
  • Utveckla och implementera BI-lösningar med fokus på Power BI
  • Samarbeta med underleverantörer för djupgående tekniska frågor vid behov
  • Skapa strukturer för att effektivt rapportera data från bolagen till ledningen för koncernen
  • Uppmuntra och stödja VD:ar i dotterbolagen att använda BI-verktyg för att optimera sin verksamhet
  • Ledande roll i utrullningen av BI-plattformen till våra olika bolag

DIN PROFIL
För att lyckas i denna roll bör du ha några års erfarenhet av Power BI och en gedigen kunskap om Microsofts produktutbud. Du har en relevant utbildning, exempelvis inom ekonomi, kombinerat med ett starkt intresse för teknik. Din förmåga att kommunicera effektivt och tydligt, även när det gäller tekniska koncept, är en central kompetens. Tidigare har du arbetat i IT-Team och har förmågan att samarbeta över olika discipliner. Din kommersiella förståelse och förmåga att kommunicera effektivt med olika intressenter kommer att vara en tillgång i att framgångsrikt driva och implementera Power BI inom organisationen.

VI ERBJUDER DIG
Du får möjligheten att arbeta i en dynamisk koncern och ta del av en omfattande portfölj av verksamheter. Här får du resurser som ger dig möjlighet att driva Business Intelligence-initiativ på ett framgångsrikt sätt. Dessutom erbjuds en varierad arbetsdag med möjlighet att utforska och lära känna olika bolag inom koncernen.  Om du vill vara en del av vårt team och bidra till att forma vår gemensamma framtid, skicka in din ansökan redan idag!


DIN ANSÖKAN
Vi ser fram emot din ansökan snarast möjligt. Varmt välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Thomas Lindquist, +4670 453 13 53, thomas.lindquist@capus.se om du har några funderingar. Sista ansökningsdag är den 31/3 men tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.


Capus är ett av Nordens ledande rekryteringsföretag och erbjuder även interims- och konsulttjänster. Vi består av erfarna konsulter, en av marknadens största research- & analysavdelningar samt ett dedikerat marknadsföringsteam. Genom våra nätverk och gedigna research hittar vi kandidater som matchar våra kunders krav och behov. Vi är även en del av Talentor International som gör det möjligt att hjälpa våra kunder i 30+ länder runt om i världen. För oss är jämställdhet och mångfald viktigt och vi ger inte upp förrän vi har hittat marknadens absolut bästa kandidater! För mer information, se www.capus.se.

Kontakta oss gärna

Thomas Lindquist

Founder/CEO

Sök tjänsten