Teknisk Specialist – Kraftkabelteknik

Teknisk Specialist – Kraftkabelteknik

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Teknisk Specialist - Kraftkabelteknik
Arbetsgivare:
E.ON Energidistribution AB
Placeringsort:
Malmö
Ansökningstid:
14.04.2024

Kontakta konsult

Kristina Peltola

Recruitment Consultant

Micaela Cardell

Headhunter/Recruitment Consultant
E.ON är ett energibolag med hjärtat i hållbarhet och vi verkar på en marknad i ständig förändring där ett nytt energilandskap växer fram och efterfrågan på förnybar energi ökar. Vi är med och driver omställningen, vi förnyar Sverige och vi vill att vår omtanke om framtiden genomsyrar allt vi gör. Hos oss är alla olika, men vi har en sak gemensamt. Vi brinner för att driva omställningen till förnybar och återvunnen energi i samhället. Det gör vi genom innovation, engagemang och ansvarskänsla. Och framför allt – vi gör det tillsammans!

Nu söker vi efter en Teknisk Specialist inom Kraftkabelteknik med placering på något av våra kontor i södra Sverige alternativt Stockholm. 

Om avdelningen
Du kommer bli en del av vår avdelning Anläggningsutveckling som arbetar nationellt med vårt regionnät i hela Sverige med ansvar för den tekniska utformningen av ställverk, primärapparater och kraftledningar. Anläggningsutveckling består av tekniska experter som arbetar brett inom enheten för att driva utvecklingen mot framtidens elnät.
Vi ansvarar för att utveckla och definiera standardiserade lösningar samt framtagande av tekniskt styrande dokument och agerar teknisk support till samtliga avdelningar inom vår Regionnätsaffär.

I takt med energiomställningen och ett ökat elbehov erbjuds du en viktig roll hos oss då vi behöver förstärka kompetensen inom området högspänningsskablar. Därför utökar vi teamet och söker en ny kollega som vill hjälpa oss att välja rätt väg när det gäller val av kablar, avslut och skarvar, men också hur kablar ska förläggas, provas och hanteras, varpå vi hoppas att det är just dig vi söker!

Din roll hos oss
Som Elkraftingenjör inom kraftkabelteknik har du en central roll i hur vi ska utforma framtidens kraftsystem och styra vilka teknikval E.ON måste göra för att möta den ökade elektrifieringen. Det innebär att du ansvarar för att säkerställa de tekniska kraven på högspänningskablar i spänningsområdet 52-420kV. Med din kunskap inom området bidrar du med stöd till olika projekt vid ny eller ombyggnad av stationer och ledningar. Därtill ansvarar du för att bevaka och driva utvecklingen inom teknikområdet samt säkerställa kvalitet, hållbarhet och ekonomi.
 
Du kommer ingå i flera spännande projekt och arbeta nära projektledare, projektörer, entreprenörer och underhållsingenjörer samtidigt som du representerar E.ON i olika branschgrupper såväl nationellt som internationellt. Du har en övergripande roll då du samarbetar med olika grupper och agerar support inom hela regionnätsverksamheten.

Dina erfarenheter
För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet inom området för högspänningskablar med kunskaper om kabeluppbyggnad, skarvar och avslut, provning inför driftsättning, felsökning samt  förläggning. Kanske kommer du från en liknande roll i en beställarorganisation eller från utförandeverksamheten. Har du erfarenhet från elkraftsbranschen och kommer från regionnätsverksamhet är det fördelaktigt. Möjligtvis är du utbildad civilingenjör med inriktning på elkraft, energiteknik, elektroteknik eller likvärdigt.

Som person tror vi att du brinner för att möjliggöra energiomställning samt säkerställa energiförsörjning för våra kunder både nu och i framtiden. Vi hoppas att du, precis som vi, trivs med att samarbeta samtidigt som du med din kunskap inom området är inkluderande och gärna vägleder andra i rätt riktning. Du har en fallenhet för att såväl utmana som inspirera andra och det är i en sådan roll du trivs som bäst. I takt med den pågående energiomställningen gör vi en stor satsning i att utveckla och förnya våra regionnät, därav tror vi att du motiveras av att vara i en roll med stor möjlighet att påverka och driva initiativ med hållbarhet och kvalitet i fokus.

Ditt team
Du kommer bli en del av en grupp med kollegor som har olika specialistområden inom exempelvis kraftledningar, mark- och bygg, primärapparater, transformatorer. Vi är måna om att ha en öppen dialog där vi ständigt delar med oss av insikter till varandra samtidigt som vi uppmuntrar att lösa utmaningar ihop.
Din närmsta chef, Claes Ahlrot, har bred erfarenhet inom elkraft från olika specialistroller genom sin karriär och ser fram emot att stötta, utmana och följa dig i din roll. Som ledare är Claes empatisk och lyhörd samt kommer ge dig utrymme att ta egna initiativ i din roll för att såväl utveckla dig själv som arbetet du gör.
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

Din ansökan
I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Capus AB. För mer information om rollen, kontakta Kristina Peltola - kristina.peltola@capus.se +46 73-994 88 41 alternativt Micaela Cardell-  micaela. cardell@capus.se +46 70-199 16 65
Urval kommer att ske löpande och tjänsten kommer att tillsättas snarast möjligen. Varmt välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle!

Capus är ett av Nordens ledande rekryteringsföretag och erbjuder även interims- och konsulttjänster. Vi består av erfarna konsulter, en av marknadens största research- & analysavdelningar samt ett dedikerat marknadsföringsteam. Genom våra nätverk och gedigna research hittar vi kandidater som matchar våra kunders krav och behov. Vi är även en del av Talentor International som gör det möjligt att hjälpa våra kunder i 30+ länder runt om i världen. För oss är jämställdhet och mångfald viktigt och vi ger inte upp förrän vi har hittat marknadens absolut bästa kandidater! För mer information, se www.capus.se.

Kontakta oss gärna

Kristina Peltola

Recruitment Consultant

Micaela Cardell

Headhunter/Recruitment Consultant

Sök tjänsten