Underhållsingenjör – Förvaltning & Utveckling

Underhållsingenjör – Förvaltning & Utveckling

Nyckelinformation

Jobbtitel:
Underhållsingenjör
Arbetsgivare:
Söderenergi Aktiebolag
Placeringsort:
Södertälje
Ansökningstid:
13.08.2024

Kontakta konsult

Kristina Peltola

Recruitment Consultant
Söderenergi är ett företag med ett starkt miljö- och klimatengagemang som är drivande i utvecklingen av en hållbar cirkulär ekonomi. Med Söderenergis miljötjänst energiåtervinner vi återvunna och förnybara bränslen, och producerar fjärrvärme för cirka 300 000 personer, kontor och industrier i södra Stockholmsregionen. På ett av Sveriges största kraftvärmeverk producerar vi el motsvarande förbrukningen av hushållsel i 100 000 bostäder. Våra 150 engagerade, kompetenta och ansvarstagande medarbetare bidrar till att vi uppfattas som innovativa och branschledande. 
Vi är stora nog för att det ska finnas utvecklingsmöjligheter och lagom små för att skapa en familjär känsla. Söderenergi söker utvecklingsorienterade människor med olika kunskaper, insikter och bakgrund, särskilt personer med teknisk förmåga och modet att ställa krav på sin omgivning i enlighet med företagets värderingar.

Vi söker nu efter en strategisk Underhållsingenjör - Mekanik som ska vara med på Söderenergis resa för ett hållbart samhälle!

DIN FRAMTIDA ROLL
Söderenergi är inne i en spännande utvecklingsfas där vi rustar organisationen och anläggningen för att möta framtidens energiutmaningar på bästa sätt. Vi söker nu en engagerad Underhållsingenjör som gärna får ha erfarenhet av pannor och rökgasrening. Du får arbeta på ett av Sveriges största fjärrvärmeverk där vi kan erbjuda dig en utvecklande roll med tekniska utmaningar i ett engagerat team. 

I rollen kommer du bland annat att:
  • Utveckla underhållsstrategier och införa förbättringar för en anpassad, effektiv och hållbar anläggning.
  • Planera, prioritera och samordna underhållsaktiviteter för hög drifttillgänglighet i anläggningen.
  • Delta i underhållsprojekt av olika storlek. Antingen som beställare/kravställare eller genom att leda egna projektinitiativ.
  • Ingå i tvärfunktionella team tillsammans med andra teknikområden för att skapa gemensamma anläggningsplaner.
  • Ha kontakt med leverantörer och underentreprenörer samt ansvara för att ingå avtal rörande inköp av både material och tjänster.
  • Driva egna underhållsaktiviteter i fält.
  • Analysera data, genomföra utredningar och hitta lösningar inom teknikområdet.

DIN PROFIL
Du är Civil- eller Högskoleingenjör inom maskin/underhållsteknik eller liknande. Vi tror även att du har erfarenhet från värmeproduktion, processindustri eller liknande. Även fast rollen är mer teoretisk och strategisk tror vi att det är positivt om du har praktisk erfarenhet av underhållsarbete, underhållsplanering samt att du har en god generell mekanisk förståelse. Arbetet kräver god kunskap i teorier och metoder för att underhålla tung industri. Det är viktigt att du har ett gediget intresse för underhållsfrågor samt att du har en analytisk förmåga för att kunna vara med och utveckla underhållsarbetet vidare i framtiden. Som person har du lätt för att samarbeta med andra och viljan att bidra till en god laganda. Vi värdesätter också att du har ett strukturerat arbetssätt med ett genomgående högt säkerhetstänk. 

VI ERBJUDER DIG
Söderenergi är ett kommunalägt bolag med stort fokus på att leverera goda resultat och bidra till samhällsnyttan och en förbättrad miljö i nutid och för framtida generationer. Bolaget genomsyras av en familjär stämning och en stark vilja och driv till ständig förbättring. Bolaget vilar på starka värdegrunder och du kommer att arbeta med engagerade och kunniga kollegor i ett bolag som ligger i framkant.

Intresserad?
Om du är redo att utmana dig själv i en dynamisk och spännande roll, så ser vi fram emot att få din ansökan.
Urval kommer att ske löpande och tjänsten kommer att tillsättas snarast möjligen. 

Söderenergi samarbetar med Capus AB i den här rekryteringen. För mer information om rollen, kontakta Kristina Peltola kristina.peltola@capus.se +46 73-9948841 

Capus är ett av Nordens ledande rekryteringsföretag och erbjuder även interims- och konsulttjänster. Vi består av erfarna konsulter, en av marknadens största research- & analysavdelningar samt ett dedikerat marknadsföringsteam. Genom våra nätverk och gedigna research hittar vi kandidater som matchar våra kunders krav och behov. Vi är även en del av Talentor International som gör det möjligt att hjälpa våra kunder i 30+ länder runt om i världen. För oss är jämställdhet och mångfald viktigt och vi ger inte upp förrän vi har hittat marknadens absolut bästa kandidater! För mer information, se www.capus.se.

Kontakta oss gärna

Kristina Peltola

Recruitment Consultant

Sök tjänsten